top of page

Hyvä vuokravälitystapa – mitä se tarkoittaa trecolla?

Kuten montaa muutakin toimialaa, vuokraustoimintaa ohjataan niin tiukalla lainsäädännöllä kuin myös löyhemmillä mutta sitovilla ohjeilla. Yksi vuokravälitystoimintaa määrittävistä ohjeista koskee hyvää välitystapaa. Välityslainsäädännössä on säädetty, että kiinteistö- sekä vuokravälityksessä on noudattava hyvää välitystapaa. Hyvä vuokravälitystapa sisältää ohjeita muun muassa tietosuojasta, välityspalveluiden markkinoinnista, toimeksiantosopimuksen muodosta sekä asiakirjojen ja selvitysten hankkimisesta.

Hyvän vuokravälitystavan tarkoituksena pohjimmiltaan on varmistaa yksinkertaisen, toimivan ja lain mukaan toteutetun vuokrasuhteen luominen. Hyvä välitystapa elää ja muuttuu ajan kuluessa esimerkiksi tuomioistuinten päätösten, kuluttajariitalautakunnan suositusten, viranomaisten ohjeiden sekä tietysti alan käytäntöjen mukaan. Edellisen kerran hyvää vuokravälitystapaa on päivitetty vuonna 2020 yhteistyössä alan eri järjestöjen kesken.

Lähtökohtana asiakas, laatu ja nopeus

Meille trecolla hyvä vuokravälitystapa tarkoittaa aina läpinäkyvää, asiakaslähtöistä, laadukasta ja nopeaa toimintaa. Tiedämme kokemuksesta vuokralaisvalinnan merkityksen. Asunnon vuokraamisen ei tarvitse olla vaikeaa ja mikäli haluaa varmistua, että kaikki menee prosessissa nappiin, kannattaa ottaa ammattilainen apuun oikean vuokralaisen löytämiseksi ja lainmukaisen vuokrasopimuksen solmimiseksi. Trecolla toimintaa ohjaa niin lainsäädäntö, hyvä vuokravälitystapa kuin myös kolme arvoamme:

  1. Asiakaslähtöisyys on kaiken toimintamme lähtökohtana. Hyödynnämme toiminnassamme viimeisimpiä teknologisia innovaatioita saumattoman asiakaskokemuksen luomiseksi.

  2. Laatu tarkoittaa meille, että hoidamme vuokravälityksen kuin asunto olisi omamme. Takaamme laadukkaan palvelun asuntoilmoituksesta vuokralaisvalintaan ja asunnon luovutukseen asti, sillä sijoittajina ymmärrämme vuokralaisvalinnan merkityksen.

  3. Nopeus takaa sujuvan ja onnistuneen vuokravälityksen. Nopea vastausaika ja tehokas toiminta vuokrahakijoiden ja vuokranantajien kanssa ennaltaehkäisee tyhjiä kuukausia ja varmistaa mutkattoman välityksen.

Asunnon vuokraamiseen ja vuokrasuhteen onnistuneeseen hallinnointiin liittyy liuta asioita, joita tulee ottaa huomioon koko vuokrasuhteen elinkaaren aikana. Yksin ei tarvitse kaikkea osata ja trecon tiimi on tukenasi mielellään kaikissa mieltä askarruttavissa seikoissa, joita hyvään vuokravälitystapaan tai vuokralaisen hankintaan saattaa liittyä. Ota siis yhteyttä suoraan asiantuntijaamme Nikodemukseen tai jätä yhteydenottopyyntö lomakkeen kautta.

Kaipaatko lisää lukemista aiheesta? Tutustu tarkemmin hyvään vuokravälitystapaan täältä.

Comments


bottom of page