top of page

Zumba-ohjaajasta rauhanturvaajaksi ja viimein Trecon toimitusjohtajaksi - Nikodemuksen värikäs tieNikodemuksen tie kohti trecon toimitusjohtajan paikkaa on ollut pitkä ja värikäs. Se on pitänyt sisällään yllättäviä käänteitä, mutta ennen kaikkea uskoa tulevaan. Monipuolinen koulutus- ja työhistoria ovat osa Nikodemuksen tarinaa, jossa lopulta kaikki tiet ovat vieneet kohti yrittäjyyttä unelma-alalla.

Virkeä keho ja vilkas mieli

- Kaikki lähti liikkeelle kun muutin pois kotoa 16-vuotiaana Vierumäelle opiskelemaan Suomen Urheiluopistoon. Sitä paikkaa kutsuinkin kodiksi seuraavan kuuden vuoden ajan, sillä innostuin jäämään Vierumäelle jatko-opiskelemaan vielä ammattikorkeakouluun. Siellä pääsin väsyttämään ylienergistä persoonaani sekä koulussa että ohjatessani liikuntatunteja aina Zumbasta Crosstrainingiin.

Loppuelämän ura liikunta-alalla ei kuitenkaan tuntunut omalta, ja haaveilu uudesta koulupaikasta kauppatieteiden parissa alkoi kiinnostaa.

- Olin palastellut mielessäni seuraavaa koulua kuultuani siitä hyvältä ystävältäni. Voisiko kauppatieteet olla ylienergisen lukemista paheksuvan nuoren radikaalin paikka? Salaa siitä silloin vielä haaveilin.

Rauhanturvaoperaatiosta kohti yliopistoa

Nikodemus luonnehtii rauhanturvatehtävien olleen todellinen alku tielle, jolla ollaan edelleen. Tuolloin logistiikka-alalla työskennellyt nuori mies unelmoi johtamisen opinnoista ja onnekseen löysi samanhenkistä seuraa tueksi pyrkiessään kouluun.

- Jokainen päivä logistiikka-alalla paketteja kuskaillessa muistutti itseäni siitä, että mitä todella halusin oli päästä yliopistoon lukemaan johtamista. Pääsin välissä kuitenkin rauhanturvaajaksi ja onnekseni porukasta löytyi myös muita, joilla oli samanlaiset haaveet opintojen suhteen kuin itselläni. Ilmoittauduimme valmennuskurssille, joka alkaisi rauhanturvaajaoperaation jälkeen.

Kova into ja 650 laskettua tuntia pääsykoekirjojen äärellä ei kuitenkaan avannut Nikodemukselle ovia ensimmäisenä vuonna yliopistoon.

- Toisinaan luin 12 tuntia päivässä. Into oli kova, mutta niin oli oltavakin, koska mitään en osannut ennestään vaan kaikki oli opeteltava. Eipä jälkikäteen katsottuna yllättänyt kun en ensimmäisellä kerralla päässytkään sisään - määrä meni laadun edelle. Ystävät operaatiosta, jotka ovat myös trecon perustajia, pääsivät tuolloin kyllä sisään ja tulin seuraavan vuonna toisten 650 tunnin lukemisen jälkeen perästä. Tässä oli ensimmäinen ahaa-elämys, siitä ettei monestikaan määrä korvaa laatua.

Vauhdilla kohti unelmia

Opinnot Tampereen yliopistossa alkoivat Nikodemuksella vauhdikkaasti ja yhtäaikaa oli monta rautaa tulessa. Kahden vuoden jälkeen kasassa olikin jo kandin paperit. Opintojen aikana perustettu asuntosijoitusyhtiö yhdessä rauhanturvaoperaatiossa tavattujen ystävien kanssa oli ensiaskel kohti trecon syntyä.

- Perustimme Eemelin, Juhanin ja Väinön kanssa sijoitusyhtiömme, joka opetti aivan valtavasti sekä asuntosijttamisesta että -markkinoista. Kiinnostus alaa kohtaan johdatti sitten ensin entiselle Kodit.io:lle, eli nykyiseen Riveen, traineeksi ja myöhemmin Deloittelle real estate tiimiin.

Kehitetty asuntosijoittajilta asuntosijoittajille

Treco Oy perustettiin kesällä 2022, vastaamaan erityisesti ammattimaisten asuntosijoittajien tarpeisiin. Ajatus yrityksen perustamisesta oli muhinut lähes vuoden ajan ystävysten mielessä, pallotellen liiketoimintamallia ja omaa osaamista.

- Huomasimme tehottomuutta vuokravälitysalalla ja asuntosijoittajille suunnattujen palveluiden tarjonnassa. Mielestämme vuokrakohteiden hallinnoinnin ja vuokravälityksen hinnoittelu suhteessa laatuun ja tarpeeseen on kohtuuton. Tarvittava osaaminen oli ja valmiit prosessit hallinnointiin ja vuokravälitykseen oli, sillä teimme niitä jo omille sijoitusasunnoillemme. Ääneen sen sanottua, tiesimme, että treco tulee olemaan ammattimaisten asuntosijoittajien tärkein kumppani. Tiesimme, että haluamme keskittyä vähäiseen määrään asiakkaita, joilla voimme tarjota merkittävästi arvoa luomalla pohjan heidän asuntosalkun kasvulle, tehostamiselle ja ammattimaistamiselle.

Kun lupa-asiat ja byrokratia oli hoidettu alta pois, trecon toiminta alkoi vihdoin rytinällä. Joulukuun alussa Nikodemus nimitettiin trecon toimitusjohtajaksi ja arki sai uuden rytmin täyspäiväisestä yrittäjyydestä.

- Ensimmäiset kuukaudet ovat olleet upeita! Yrittäjän elämä tuntuu juurikin sellaiselta miltä toivoinkin sen tuntuvan. Epävarmuutta ei voi poistaa mutta onneksi siedänkin sitä hyvin. Tammikuun alusta hommat pääsivät kunnolla starttaamaan joululomien jälkeen ja teimme ensimmäiset hallinnointisopimukset asiakkaidemme kanssa. Työn tohinaa koristelee verkostoituminen asuntosijoittajien ja asiakkaiden kanssa sekä yksittäisten asuntojen vuokravälitys. Olemme saaneet reilusti hyvää palautetta isommiltakin toimijoilta, joka edelleen lisää trecon tahtoa muovata myös suurempien kokonaisuuksia hallinnointi- ja välityspalveluita tehokkaammiksi ja laadukkaammiksi. 2023 tulee olemaan trecon osalta kasvun ja asiakastyön kulta-aikaa!

Mikäli haluat kuulla lisää trecon toiminnasta tai Nikodemuksen uratarinoista, ota yhteyttä suoraan lähteeseen:

Puh: 044 971 3271

Email: nikodemus@treco.fi

Comments


bottom of page