top of page

Trecon lyhyt historiaTreco on perustettu palvelemaan ammattimaisia asuntosijoittajia ja toimimaan asuntosijoittajan tärkeimpänä kumppanina. Matka kohti trecon perustamista sisältää vivahteikkaita vaiheita ja polkuja, joiden summana syntyi the real estate company, eli tuttavallisemmin treco, syksyllä 2022.


Lähi-idän kautta kauppatieteiden pariin


Trecon tarina alkaa perustajien yhteisestä rauhanturvaoperaatiosta vuonna 2017. Neljä nuorta miestä kohtasivat ensi kerran rotaatiokoulutuksessa Säkylässä, innolla ja jännityksellä odottaen tulevaa 4,5 kuukauden rauhanturvaoperaatiota Libanonissa. Kuusi viikkoa kestäneen koulutusjakson jälkeen oli Eemelin, Juhanin, Nikodemuksen ja Väinön aika pakata laukut ja suunnata kohti Lähi-itää.


Ensimmäisen kahden kuukauden aikana Libanonissa huomio oli visusti operatiivisen toiminnan suunnittelussa, toteutuksessa ja kouluttautumisessa. Kuitenkin keskusteluissa nousi esiin myös haaveet kauppatieteiden opinnoista ja muutamat pääsykoekirjatkin löytyi laukuista. Uusien ystävysten yhteinen tekijä oli löytynyt, eli määrätietoinen itsensä kehittäminen ja oppiminen. Koulupaikka oli jo varmistunut Eemelille Vaasan yliopistosta, mutta Juhanin, Nikodemuksen ja Väinön oli vielä taisteltava keskiajan historian ja matematiikan regressiosuorien keskellä ennen pääsykokeita.


Libanonin paahtavassa kuumuudessa sekä Suomessa valmennuskurssin johdolla vietetyt tunnit pääsykoekirjojen parissa tuottivat tulosta, ja tiet kauppatieteiden opintojen pariin aukesivat muillekin Tampereen yliopistoon.


Opiskelijaelämää ja asuntosijoittamista


Fuksiviikkojen ja opiskelutapahtumien lomassa nelikkomme suoritti ahkerasti myös opintoja. Vaikka yliopistokurssit tarjosivatkin yllin kyllin mielenruokaa, alkoivat rattaat pyörimään eteenpäin myös kohti tulevaisuutta asuntosijoittamisen parissa. Asuntosijoittamisesta alettiin puhua kuluttajamediassa yhä enemmän ja kiinnostus aihetta kohtaan syveni kaikilla.


Vihdoin vuonna 2020 Nikodemus ja Väinö ryhtyivät vakavissaan puntaroimaan, voisiko asuntosijoittaminen olla heille sopiva vaihtoehto. Ajatusta ei tarvinnut kauaa pyöritellä, vaan pian mukaan värvättiinkin Juhani ja Eemeli asuntosijoitusyrityksen perustamista varten. Kun Glendo Investmentsin nimestä oltiin päästy yhteisymmärrykseen, hihat käärittiin heti ja pian salkusta löytyikin jo ensimmäiset sijoitusasunnot Rovaniemeltä.


Salkun kasvattamista ja kokemuksen kerryttämistä


Matka asuntosijoittajina lähti hyvin käyntiin. Toiminnan tehostaminen ja asiakastyytyväisyyteen panostaminen nousivat heti asuntosijoitusuran alkuvaiheessa kantavaksi teemaksi uusille yrittäjille. Yhdessä mietittiin paljon, miten saadaan prosessit mahdollisimman sujuviksi menettämättä ihmisläheistä ja asiakaspalveluhenkistä kontaktia vuokralaisten kanssa.


Asuntosalkku kasvoi ja portfolioon ostettiin tasaiseen tahtiin lisää asuntoja. Salkun kasvattaminen tapahtui pääosin omilla säästöillä, opintolainalla sekä taloyhtiölainallisten kohteiden hankinnalla, sillä pankit suhtautuivat vielä varsin nuivasti neljän opiskelijan asuntosijoitusunelmiin.


Vaikeuksien kautta voittoon


Ongelmat saada pankilta rahoitusta poiki kuitenkin loistavaan ideaan - nyt on aika perustaa liikevaihtoa takova yritys. Yrityksen perustaminen mahdollistaisi tukevan kassavirran myös asuntosijoitusyhtiölle, mikäli se olisi omistajana sekä myös pankin näkökulmasta asuntosijoitusyhtiö muuttuisi houkuttelevammaksi. Päätöstä puolsi myös pidemmän aikaa mielessä pyörinyt haave yrittäjyydestä ja sen mukana tuomat mahdollisuudet. Ennen perustamista olisi kuitenkin keksittävä mitä yritys voisi tehdä.


Osaamista oli, mutta mihin suunnata ja mihin kohdistaa energiat? Ensimmäinen ajatus oli toteuttaa välimallin ratkaisu vuokravälityksestä, eli palvelu joka tarjoaa vuokravälitystä asuntosijoittajille niin, että vuokranantaja itse näyttää asuntoa vuokralaiselle ja hinta on sen vuoksi hieman matalampi. Konsepti olisi hyvä ja yritysrakenne olisi kevyt, jonka vuoksi se aluksi tuntuikin houkuttelevalta. Toinen ajatus oli tehdä hallinnointia ja vuokravälitystä, mutta kilpailla markkinan edullisemmalla hinnalla. Ajan kuluessa ja ideaa pyörittäessä idea selkeni ajatuksesta, että mitä nelikkomme itse tarvitsisi asuntosijoittajina.


Markkinalla ei ollut tekijää, joka keskittyisi pelkästään ammattimaisten asuntosijoittajien tarpeisiin. Suuremman salkun hallinnointi, raportointi ja asiakaskohtaiset tarpeet eroavat kuitenkin merkittävästi yhden tai kahden sijoitusasunnon omistajan tarpeista. Ja näin idea syntyi, the real estate company (treco Oy) tulee olemaan ammattimaisten asuntosijoittajien tärkein kumppani. Yritys ei tule vain hallinnoimaan asuntoja, vaan auttaa kehittämään ja kasvattamaan asuntosalkkua kumppanin tarpeiden mukaisesti.


Tästä se matka vasta alkaa


Treco perustettiin syyskuussa 2022 ja sen jälkeen asioita alkoikin tapahtua oikein rytinällä. Nikodemus Nousiainen hyppäsi syrjään kiinteistöyhtiöiden tilintarkastuksesta ja astui yrityksen toimitusjohtajaksi ja täyspäiväiseksi operatiiviseksi johtajaksi joulukuussa 2022. Ensimmäisten kuukausien aikana yritystä on viety eteenpäin hurjasti nostamalla markkinointia, hiomalla prosesseja ja verkostoitumalla ammattimaisten sijoittajien kanssa. Tärkeimpänä yrityksen alkuvaiheessa on ollut oikeiden ihmisten tavoittaminen ja verkostoituminen, sillä konservatiivisella kiinteistöalalla monet tekijät tuntevat toisensa.


Ensimmäiset kaksi suurempaa asiakasta ovat tunnettuja asuntosijoittajia ja mediapersoonia, Niina Huhtala Rahamedian perustaja ja podcast-host, sekä Anniina ja Jesse Parviainen, jotka ovat hurjaa vauhtia kasvattaneet salkkuaan ja toimivat aktiivisesti sosiaalisessa mediassa. Isompien yritysten kanssa on neuvottelut käynnissä ja on selkeästi havaittavissa, että yrityksillä ja yksityishenkilöillä on tarvetta ammattimaiselle ja räätälöidylle hallinnointipalvelulle.


Tulevaisuuden näkymät


Trecon linja sekä suunta tulevaisuuden suhteen ovat selkeitä ja koko tiimi on innokkaalla jalalla menossa kesää kohti. Asuntosijoitusyhtiöt ja ammattimaiset asuntosijoittajat tulevat näkemään lähitulevaisuudessa palvelun, jota suomessa ei ole vielä tarjottu. Treco etenee innokkaasti kohti jännittäviä aikoja ja tulevia menestys tarinoita!


Pysy trecon matkassa mukana ja ota kanavamme seurantaan somessa @treco.fi

コメント


bottom of page